Datum

Tips, tricks en kleurinspiratie

Kleur in mijn interieur? Hoe bepaal ik mijn palet?
Eerst alles wit maken en achteraf wat kleuren toevoegen is eigenlijk niet ideaal. Voor iedereen is het belangrijk om een plan te maken alvorens je begint. Je wilt geen kakofonie aan kleuren en materialen.

Je zou kunnen beginnen met een sfeerimpressie, ook wel een moodboard genoemd. Uiteraard kan Zuiver Oranje jou daarbij helpen. In een moodboard breng je alle kleuren samen die je in een ruimte wilt gebruiken. Hierbij geldt: hoe minder verschillende kleuren, hoe rustgevender het eindresultaat!

Kleur kies je niet enkel omdat je iets ‘mooi’ vindt. Kleuren hebben effect op ons, zowel emotioneel als fysiek. Zowel positief als negatief.

Wat doet een kleur met je? Hoe kun je een bepaalde kleur toepassen in je interieur? Waar kun je die kleur het best toepassen?

Jen.

Delen